ISTORIA ECHIPEI CSM RAMNICU SARAT

CSM Ramnicu Sarat ia fiinta in 1966 sub denumirea "Olimpia" Ramnicu Sarat. In 1969 echipa reuseste promovarea pe cea de-a treia treapta competitionala. Dupa alti sase ani, in 1975, aceeasi echipa trece pragul Diviziei B, condusa de antrenorii Marin Mustata si Alexandru Badea. La sfarsitul campionatului 1975-1976 Olimpia retrogradeaza in Divizia C si a trebuit sa treaca alti sapte ani pana sa reuseasca ca sa revina in esalonul secund.

Echipa tutelata atunci de Intreprinderea de garnituri, frane si etansare care, ceva mai inainte s-a numit "Ferodoul" Ramnicu Sarat, a urcat treptele Diviziei B cu urmatorul lot de jucatori: Laptoiu, Bindar, Rosca, Soare, Dumitrescu, Dorobantu, Patarescu, Bologan, Nicu, Dobre, Toma, Rosu I, Rosu II, Babeanu, Bodan, Pusca, Oprea, Tone, Tuculan, Preda, Apostol; antrenor: Marin Mustata; conducerea asociatiei: ing. Aurel Aldea - presedinte de onoare, Vasile Trentea - presedintele asociatiei, Constantin Voinoiu - secretar. Din colectivul de conducere mai faceau parte: mihai Caloenescu si Paraschiv Jernea. In campionatul 1983-1984 Olimpia a ocupat locul XII in prima serie a Diviziei B. Lotul a fost completat cu: Tanase, Ivana, Panache, Profir, Negoescu, Zaharia, Grigore, Cristea; antrenori: in prima parte a campionatului - Marin Mustata apoi Cornel Negoescu.

Pana in 1988 Olimpia joaca in liga secnda, cea mai buna clasare, locul VII, avand-o in sezonul 1984-1985. Evolueaza un an in Divizia C, dupa care promoveaza si ramane in Divizia B pana in 1992, cand retrogradeaza. Anul urmator retrogradeaza si din cea de-a treia divizie a fotbalului romanesc, unde se intoarce abia dupa cinci sezoane, sub denumirea Acvaterm. In anul 2000 revine la numele Olimpia. Pana in 2005, cand isi schimba numele in CSM Ramnicu Sarat, echipa joaca numai in Divizia C. Dupa preluarea clubului de municipalitate, performantele ramnicenilor cresc, iar in 2009 reusesc sa revina in Liga a II-a, dupa peste 15 ani de asteptare.

Sursa: Fotbal de la A la Z