ISTORIA ECHIPEI FORTUNA COVACI

În toamna anului 2006, Fl. Macavei a avut ideea de a adopta pentru AS Covaci (care se afla la primul ei sezon de D4, preluând locul de la Vulturii Lugoj) denumirea de Fortuna Covaci, asa cum se chemase echipa satului atunci când fusese înfiintata.
Apoi, la începutul lui 2007, AS Covaci a preluat locul din Liga a III-a (D3) al lui CS Tim-Giroc, club cu sediul în comuna Giroc (jud. Timis); conform regulamentului, pâna la finalul sezonului formatia a evoluat tot sub denumirea de CS Tim-Giroc. Astfel, acest retur nu a intrat nici în palmaresul lui AS Covaci si nici în cel al actualei Fortuna Covaci.

O data cu aceasta preluare de loc, strategia s-a schimbat, mergându-se pe ideea înfiintarii unui club nou cu numele de Fortuna Covaci, care sa preia oficial locul de D3 de la CS Tim-Giroc si sa existe în paralel cu AS Covaci, grupare menita sa devina a doua a satului. Demersurile de înfiintare a Fortunei Covaci au fost demarate la 17 ianuarie 2007. Denumirea a fost adoptata în vara anului 2007, înaintea editiei 2007/08. Data oficiala a înfiintarii clubului, asa cum apare pe site-ul FRF (unde denumirea gruparii e trecuta sub forma ACS Fortuna Covaci), este 20 iulie 2007, aceasta fiind si data afilierii la FRF.

Din punct de vedere juridic si al palmaresului, Fortuna Covaci este continuatoarea lui Hexe Jebel (înfiintat în 2003, a evoluat în D4, între 2003-04, si în D3, între 2004-05) si CS Tim-Giroc (nume adoptat de Hexe Jebel în 2005, a evoluat în D3, între 2005-07), din cauza ca regulamentul FRF existent în vara lui 2007 nu mai permitea preluarile de locuri, fuziunile sau absorbtiile cluburilor. Noi vom considera însa, asa cum este de fapt, Fortuna Covaci drept club înfiintat în vara anului 2007. Totodata, actuala Fortuna Covaci nu are nici o legatura cu AS Covaci, club care a purtat la început chiar denumirea de Fortuna Covaci si care s-a desfiintat în vara lui 2008.

La sfarsitul sezonului 2008-2009 Fortuna Covaci obtine o mare performanta, prin promovarea in esalonul secund al fotbalului romanesc.

Sursa: www.fortuna-covaci.ro