ISTORIA ECHIPEI MURESUL DEVA

Initiativa formarii unei echipe de fotbal care sa acceada la fotbalul de performanta a avut la baza pasiunea pentru acest sport a domnilor Takacs Iosif si Gergely Vilhelm actionari la S.C. Agro Company S.R.L. In vara anului 2005 se infiinteaza si se afiliaza la Asociatia Judeteana de Fotbal, A.S. Agro Company Bacia si se inscrie in campionatul judetean. La Bacia au fost create conditiile materiale necesare (teren de joc, vestiare pentru echipe) pentru a putea participa la competitiile oficiale. Chiar in primul an de activitate competitionala A.S. Agro Company Bacia castiga seria Valea Muresului a campionatului judetean si obtine dreptul la promovare in campionatul ligii a IV-a, a judetului Hunedoara. Pentru anul competitional urmator 2006-2007, cand echipa urma sa activeze in liga a IV-a, obiectivul de performanta a fost promovarea in liga a III-a a fotbalului romanesc.

La Deva, echipa din localitate care activase in liga a treia "reusise" contraperformanta de a retrograda si astfel municipiul resedinta de judet a ramas fara echipa in liga a III-a. Cunoscand intentiile de performanta fotbalistica a celor de la Agro Company Bacia, Primaria Deva si Consiliul Local Deva au propus patronatului de la Agro Company o formula de colaborare. Astfel a fost gasita solutia infiintarii unui nou club de fotbal cu denumirea de C.S. Muresul Deva 2006, care sa-si desfasoare activitatea la nivelul esalonului III pe stadionul "Cetate" din Deva. In privinta locului de liga a treia a fost gasit ca partener investitorul de la Stiinta Sarmas care a fost dispus sa cedeze locul, noi echipe C.S. Muresul 2006 Deva. A urmat o perioada scurta in care trebuiau rezolvate o serie de documente de oficializare a noului club, stabilirea conducerii tehnice si a lotului de jucatori care sa faca fata rigorilor nivelului la care urma sa activeze. Activitatea conducerii administrative si tehnice, desfasurata pe parcursul campionatului, precum si comportarea exemplara a componentilor echipei a dus la obtinerea unor rezultate meritorii.

La finalul campionatului ligii a III-a, editia 2006-2007, seria a V-a, echipa C.S. Muresul Deva 2006, s-a clasat pe locul doi, loc care ii asigura participarea la barajul de promovare in liga a II-a. Acesta s-a desfasurat la Timisoara, pe stadionul C.F.R din localitate si au mai participat Minerul Motru si Lotux Felix. Desi nu era favorita barajului, C.S. Muresul Deva a obtinut in urma celor doua jocuri de calitate victoriile necesare calificarii.(1-0 cu Lotus Felix si 5-0 cu Minerul Motru). Conducerea tehnica si lotul de jucatori care au obtinut promovarea erau urmatoarele: Barbu Gheorghe - antrenor principal, Olariu Constantin - antrenor secund si jucatorii - Rahoveanu Vasile, Moldovan Marcel, Clep Petru, Poldrea Emil, Dosan Adrian, Suvaina Cosmin, Ceausu Nicolae, Lacatus Emanuel, Valasutean Vlad, Velea Marius, Bud Adrian, Bitis Alin, Salamon Lorand, Darvaru Elvis, Manole Claudiu, Bolos Silviu, Ciocania Vasile, Revnic Marius, Zaiati Cristian, Lintaru Raul, Chelariu Flavius, Ordean Calin, Baciu Ioan si Bolos Sergiu.

Imediat dupa aceasta promovare spectaculoasa au demarat activitatile de pregatire pentru participarea echipei la noul campionat la un nivel mai ridicat, cel al ligii a doua. Au trebuit realizate o serie de modificari si imbunatatirii ale anexelor si tribunei stadionului, in vederea omologarii acestuia la nivelul cerintelor ligii a doua. A fost format un nou lot de jucatori care sa abordeze la un nivel mai ridicat competitiile oficiale la care participa C.S. Muresul Deva 2006.

La finalul primului an competitional la nivelul ligii a doua C.S. Muresul Deva a ocupat locul 7 in clasament. in Cupa Romaniei echipa a fost eliminata in 16-imi de echipa de prima liga Poli Iasi cu scorul de 3-2 dupa o partida spectaculoasa desfasurata la Deva. In sezonul 2008-2009 Muresul a reusit mentinerea in Liga a II-a, terminand campionatul pe locul 13.

Sursa: www.csmuresuldeva.ro